KING OF THE ROAD LIFESTYLE

OPC Lifestyle is niet onze manier van leven, maar gaat over zaken, producten, personen, uitspraken of ‘way of life’ die dicht bij onze OPC Classics filosofie staat: Puur & met passie | Design & tijdloos | Eerlijk.

“Racing is life. Anything before or after is just waiting.”

by Steve McQueen
Toyota Landcruiser Classic sublime groen

Regelmatig hebben wij een Toyota Land Cruiser in onze collectie. Deze oerjeep is voor ons een klassieker die wij waarderen om zijn design, robuustheid maar vooral voor zijn betrouwbaarheid al sinds 1954. De naam Land Cruiser is bedacht omdat zij niet minderwaardig wilde klinken ten opzichte hun concurrent Land Rover, maar het succes heeft Toyota stoutste verwachtingen overtroffen. Wat een Jeep!

OPC Classics racing Le Mans

Le Mans the movie, gebaseerd op de 24 uur van le Mans, met onze held in de hoofdrol: Steve McQueen. Alhoewel de film uit 1971 komt, is deze nog steeds van deze tijd. In ieder geval de tijd die ons aanspreekt. Realistisch omdat er ook originele beelden van Le Mans 1970 in de film zijn verwerkt. Voor ons staat Le Mans dan ook als de beste race-movies bovenaan onze lijst.

 

I couldn’t find the sports car of my dreams,

so I built it myself.

by Ferdinand Porsche

 

OPC Classics_likes Schorem

 

Met heel veel waardering hebben wij de opmars van Schorem Barbier Rotterdam gevolgd. Leen en Bertus zijn tot op het bot gepassioneerd met hun vak bezig. Wereldwijd succes heeft het voor hen opgeleverd, maar ook vooral waardering. Het enige verschil is dat bij hen in Rotterdam geen vrouwen welkom zijn in de salon. 

 

 

De Mille Miglia, 1000 km, is één van de bekendste races voor klassieke auto’s van 1927 – 1957. Italië, klassieke auto’s, authentiek, eten, race-element…wie droomt er niet van. Deelnemer worden, is een nog grotere opgaaf dan de race zelf. Wij van OPC Classics hebben 2 x het voorrecht gehad om deel uit te maken van de Mille Miglia, waarvan elke deelnemer een Chopard cadeau ontvangt. Elke minuut wegdromen. Elke bocht. Sophia Loren. Brescia…..maar de toelatingscommissie selecteert nauwgezet. Wij vergeten het in ieder geval nooit. Grazia.

OPC Classics_Mille Miglia

 

“Good design should be honest.”